Elon Musk’ın internet uyduları projesi üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Tesla Motors’un CEO’su ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın, uzaya yüzlerce internet uydusu göndermeyi planladığı öne sürüldü. Wall Street Journal’da (WSJ) yer alan habere göre, 1 milyar dolarlık proje kapsamında SpaceX 700 internet uydusu ateşleyecek.

Modern iletişim uydularının yarısı büyüklüğünde olması planlanan uyduların dünyanın dört bir yanına internet erişimi sağlaması planlanıyor. Musk’ın planı, Facebook’un NASA ile gerçekleştirmeyi düşündüğü ve uydulardan lazer teknolojisiyle internet erişimi sunma planına benzerlik gösteriyor. Ancak proje hakkında beliren birçok soru henüz cevap bekliyor. Dünyanın en büyük uydu ağından bile en az 10 kat büyük bir sayıya denk gelen 700 uyduluk ağın, 1 milyardan fazla insana nasıl internet imkanı sunacağı bilinmiyor.

1420664921_img20150107230050.jpg

WSJ’nin bu konuda verdiği bilgiye göre, Musk Google’ın uydu biriminde görev almış Greg Wyler ile çalışıyor. WorldVu Satellites adında uydu şirketi bulunan Wyler’ın, çok sayıda uyduyu kapsayacak radyo frekans spektrumu hakkına sahip olduğu belirtildi.

Kaynak: Al Jazeera

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir