Haberler

Facebook’un kitabı olur mu demeyin; ‘İlişkisi Yok’ ile oldu!

Nurhan Demirel yeni kitabı ‘İlişkisi Yok’ ile günümüz aşklarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor

2004 yılında Mark Zuckerberg’in kendisine yüz vermeyen bir kızdan intikam almak amacıyla kurduğu Facebook, bugün milyonlarca üyeye sahip ve günlük hayatımızdaki yeri gerçekten çok büyük. İnsan ilişkilerini sanal ortamda daha rahat bir biçimde kurgulayabildiğimiz bu tuhaf dünyaya farklı bir açıdan bakmak ister misiniz? İletişim Uzmanı, Eğitmen ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel, Facebook’un hayatımızda neleri değiştirdiğini ve ilişkileri nasıl etkilediğini “İlişkisi Yok” isimli kitabıyla bizlere çok farklı bir şekilde bizlere anlatıyor.

İlişkilere son nokta Facebook’ta koyuluyor

Kitabında, ilişkilerin artık sanal alem üzerinden yürüdüğünü ve “sorun sende değil, bende”tarzında ayrılık konuşmalarının tarihe karıştığını ifade eden yazar konu hakkındaki sözlerini sürdürüyor: “Günümüzde ilişkiler sosyal ağlarda başlayıp, sosyal ağlarda bitiyor ya da gerçek hayatta başlıyor ama yine sosyal ağlarda bitiyor… Romantizmde kariyer yapmak zaten zorlu bir süreçti, artık daha da güçleşti… İlişkiler yeterince karmaşıkken, bir de Facebook’ta nasıl pozisyon alacağınızı kestirmek ilişkileri daha da çetrefilli bir hale getiriyor. Gelinen noktada Facebook’ta paylaşılan bir fotoğraf, imalı bir söz ya da ilişki durumu değişikliği gerçek bir ilişkinin ya da evliliğin bitmesine neden olabiliyor. ”

İlkokul arkadaşını değil, partnerini bul!

Kitap toplamda 9 bölümden oluşuyor. Facebook’un insan ilişkilerini nasıl etkilediği, ayrılıklara ve boşanmalara neden olduğu anlatılıyor. Kitapta Facebook ilişki durumları, Facebook çapkınları ve eski sevgiliden Facebook arkadaşı olur mu? gibi ilgi çekici başlıklar yer alıyor. Yazar kitapta, Facebook’un kurulduğu günden beri geçirdiği evrimi ve sosyal ağın tehlikelerinden bahsediyor. İlk kurulduğu yıllarda ilkokul arkadaşınızı bulmayı vaat eden Facebook, bugün bir arkadaşlık sitesine dönüşmüş durumda. Yeni ilişki arayanlar, maceradan maceraya koşanlar, fantezi grupları ve pornografik içeriğiyle Facebook, adeta seks partneri arayanların yeni adresi.

1420619467_facebook-and-kids2.jpg

Çocuklarınızı bilinçlendirin, sosyal ağın tehlikelerinden koruyun

Facebook’a üyelik için alt sınırın 13 yaş olmasına rağmen 10 yaşın altında 5 milyondan fazla çocuk üye olduğuna dikkat çeken ve aileleri Facebook’ta çocuklarını bekleyen tehlikelere karşı uyaran yazar, bugünün şartlarında sosyal medyayı yasaklamanın mümkün olmadığını; bu nedenle çocukların sosyal medyanın doğru kullanımı ve karşılaşabilecekleri tehlikeler hakkında bilinçlendirilmesi konusunda ailelerin sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor.

İlişkisi Yok, Avrupa Yakası Yayınları etiketiyle tüm kitapçılarda!

Kitabın Adı    : İlişkisi Yok

Yazar Adı       : Nurhan Demirel

Editör             : Betül Yüzüncüyıl Tavlı

Türü               : Bireysel Gelişim

Sayfa Sayısı  : 141

Fiyatı               : 12,5 TL

ISBN:              : 6055032203

Yayınevi          : Avrupa Yakası Yayınları

Dili                   : TÜRKÇE

Nurhan Demirel Hakkında

Nurhan Demirel, 1983 yılında Ordu’da doğmuştur. Okul yılları İstanbul’da geçer. Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirir. Okul yıllarında reklamcılık sektörüyle tanışır ve yaratıcı ekiplerle birlikte çalışma fırsatı bulur. Yazmayı, yeni projeler üretmeyi ve resim yapmayı çok sever. Eğitim hayatı boyunca şiir, kompozisyon ve grafik tasarım yarışmalarında önemli dereceler elde etmiştir.

Profesyonel iş yaşamına İletişim Danışmanı ve Eğitmen olarak devam eder. Kurumsal firmalar, estetik klinikleri, kozmetik şirketleri, doktorlar ve pek çok markaya iletişim danışmanlığı konusunda hizmet verir. Sağlık İletişimi ve Teknoloji özel ilgi alanıdır. Ameliyatlara girer, fotoğraf çeker. Kongreleri ve bilimsel gelişmeleri takip eder. Bildiklerini kendine saklamaz, “Halkla İlişkiler Yazarlığı” ve “Sosyal Medya” konularında özel dersler vermektedir.

nurhan-demirel

Sağlıklı bir yaşam için ruhsal, bedensel ve zihinsel iyilik halinin bir bütün olduğunu düşünür ve her insanın bir amaç için dünyaya geldiğine inanır. Bu amacı keşfetmek için sık aralıklarla farklı yerlere seyahat eder. Daha çok bilimsel makaleler okur, teknolojiye ve arkeolojiye ilgi duyar. Sanata ve estetiğe düşkünlüğü herkesçe bilinir. Aynı zamanda bir mutfak sevdalısıdır. Sağlıklı beslenmeye çalışsa da, arada büyük seçim hamburger menü ve diyet kolaya hayır diyemez. Sevdiklerine kalpli kekler pişirir, tatlıya ve hamur işlerine zaafı vardır. Yürüyüş, fitness ve pilates yapmaktan hoşlanır. Hayatın paylaşarak daha anlamlı olduğuna inanır; arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi ve sohbet etmeyi çok sever. Her insanın kişilik gelişimine katkıda bulunduğuna inanır ve elinden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışır.

İletişimci, editör, blogger, eğitmen, tasarımcı ve fotoğrafçı gibi sıfatlarla yaşam yolculuğuna devam eden Nurhan Demirel. Kişisel internet sitesi http://www.kadinmag.net’te deneyimlerini ve fikirlerini düzenli olarak okurlarıyla paylaşmaktadır.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir