Haberler

CES 2015: Sony CES 2015’te ses tarafında bize neler sundu?

Sony’nin yeni taşınabilir ses ürünleri ile bambaşka bir müzik dinleme deneyimi yaşamaya hazır olun.

Sony, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2015’te, hiçbir kısıtlama veya kurulum derdi olmaksızın en üst düzey ses kalitesini yeniden üretmek üzere tasarlanan yeni taşınabilir ses ürünlerini görücüye çıkarıyor. Tüketiciler, yeni Yüksek Çözünürlüklü Walkman® NW-ZX2, MDR-1ABT Kulaklıklar ve PHA-1A Kulaklık DAC/amplifikatörün yardımıyla mobil veya bilgisayar üzerindeki dinleme deneyimlerini geliştirebilecekler.

Sony, kullanıcıları sanatçının orijinal performansının ruhu ve amacına daha da yakınlaştıran eşsiz ses teknolojilerini uygulayarak, müziğin tadının daha yüksek bir ses kalitesinde çıkarılmasını mümkün hale getirdi. Bu yeni ürünler, tüketicilere hemen hemen her yerden tamamen saran, Yüksek Çözünürlüklü Ses deneyimini yaşamasını sağlamak üzere mümkün olan en iyi taşınabilir ürünleri sunma arzusunu daha da ileri götürüyor. Sony’nin yeni LDAC™ (düşük gecikmeli codec) teknolojisi sayesinde, kullanıcılar artık Bluetooth® üzerinden yüksek kaliteli kablosuz ses aktarımının keyfini yaşayacaklar. Üç kat daha fazla veri transferi gerçekleştiren LDAC, tüm şarkılar için iyileşmiş bir kablosuz dinleme deneyimi sağlıyor. Bu teknolojiler, tek dokunuşla dinleme ile bir araya geldiğinde, kablosuz Bluetooth® teknolojisi üzerinden kolay bağlanabilirlik (eşleştirme) sağlayarak yoldayken dahi yüksek kaliteli sese görülmemiş bir esneklik ile erişilebilmesini mümkün kılıyor.

Sony Electronics Asya Pasifik Video ve Ses Bölümü Genel Müdürü Satoshi Yamamoto, “Sony, her yerden en üst düzey ses kalitesini yeniden üretebilecek ürünler geliştirmeye odaklanıyor. Yeni ürünlerimiz tüketiciler için, çevresel kısıtlamaların artık var olmadığı, dolayısıyla da, nerede olurlarsa olsunlar, en iyi müziğin tadını serbestçe çıkartabilecekleri, bugüne kadar hiç görülmemiş bir müzik deneyimini temsil ediyor.” şeklinde konuşuyor.

Walkman® NW-ZX2

Yüksek Çözünürlüklü Ses’i tam da sanatçıların aslında arzuladıkları gibi, ana kayıt kalitesinde yeniden üretebilen Walkman® NW-ZX2 ile bugüne kadar hiç olmadığı gibi deneyimleyin. Yüksek Çözünürlüklü Ses oynatma için özel olarak geliştirilen S-Master™ HX dijital amplifikatör gürültü ve paraziti azaltırken daha net bir akustik deneyim için geniş frekans tepkisi üretiyor. Aynı zamanda kullanıcıların daha yüksek kaliteli sesin keyfini sürebilmesi için MP3’ü ve diğer sıkıştırılmış müzik dosyalarını yükselten DSEE HX™ teknolojisi ile de donatılmış durumda.

1420639455_nw-zx228129.jpg

NW- ZX2, 192 kHz/24 bite kadar dijital müzik dosyalarını ve MP3, WMA, AAC, FLAC, AIFF, WAV, ALAC ve DSD gibi uyumlu dosya formatlarını destekliyor.Aynı zamanda 128GB dahili belleğin yanı sıra bir micro SD kart yuvası, Wi-Fi ve şarj başına 60 saate kadar müzik çalma imkânı sunan bir yüksek kapasiteli Lityum-iyon pile de sahip.

1420639464_nw-zx228529.jpg

Alüminyum alaşımından hazırlanmış, yuvarlatılmış kenarlara sahip bir çerçevesi bulunan Walkman® NW-ZX2, son derece sağlam kasası ile çarpıcı bir tasarım sunuyor. Yapısındaki altın kaplama bakır levha, düşük elektrik özdirencinden ötürü son derece istikrarlı bir topraklama sağlıyor. Elektrikli çift düzeyli kapasitör kullanımı yoluyla güç kaynağının iyileştirilmesi, OS-CON ve yüksek kapasiteli Lityum-iyon pil gibi bir dizi ses bileşeni sayesinde, güçlü bas ve geliştirilmiş stereo hissi de elde edildi. Yüksek kaliteli sese katkı yapan diğer rötuşlamalar arasında, kalın filmli bakır tabakalı PCB’ler, OFC kabloları, yüksek saflıktaki kurşunsuz lehimleme de bulunuyor. Bunlar, empedansı düşürerek NW-ZX2’nin daha yüksek ses çözünürlüğü elde etmesine imkân veriyor.

MDR-1ABT Kablosuz Kulaklıklar

1420639257_mdr-1abtblack28129.jpg

MDR-1A kulaklıkların elde ettiği başarının üzerine daha da fazlasını ekleyen, yeni MDR-1ABT kulaklıklar evin dışındayken yüksek kaliteli sesi ortaya çıkarmanın ideal yolunu sunuyor. Olağanüstü ses kalitesi sunmanın yanı sıra, ergonomik kulak yastıkları ve aynı zamanda ses sızıntısını da önleyen iyileştirilmiş oturma için sarmalayan tasarımı ile de hatırı sayılır konfor sağlıyor.

1420639273_mdr-1abtlifestyle28229.jpg

Hafif ve hassas alüminyum kaplamalı Likit Kristal Polimer Film diyaframlar da dengeli ses yeniden üretimi için gerekli sağlamlığı temin ederken bir yandan da ses spektrumundaki kirlenmeleri de asgari düzeye indiriyor. MDR-1ABT kulaklıklar eller serbest konuşma sağlarken, yankı önleme ve gürültü bastırma özellikleri de uyumlu akıllı telefonlarda eller serbest görüşmeler için pürüzsüz ses kalitesi sunuyor. Ayrıca, kullanıcıların kablo takmak veya kurulum kodları kullanmak zorunda kalmaksızın müziği kulaklığın kenarından kolaylıkla kontrol edebilmesine imkân veren NFS özellikli dokunma sensörlü kontrollere de sahipler.

1420639293_mdr-1abtsilver28429.jpg

PHA-1A Taşınabilir DAC/Kulaklık Amplifikatörü

1420639170_pha-1a28129.jpg

Kompakt PHA-1A DAC Kulaklık Amplifikatörü ile dinlediğiniz her şeyin kalitesini geliştirin. Hareket halindeyken yüksek çözünürlüklü müziğin tadına varabilmek için tek yapmanız gereken, USB girişi üzerinden taşınabilir dijital müzik cihazınıza, kişisel bilgisayarınız veya akıllı telefonlarınızı bağlamak olacak. 1420639182_pha-1alifestyle28129.jpg

Walkman® NWZ-A17’e eşlik eden kullanımı kolay ve hafif PHA-1A, dinleme deneyiminizi artırarak gittiğiniz her yere en kaliteli sesi de beraberinizde götürmenize imkân veriyor.

1420639194_pha-1alifestyle28229.jpg

Bulunabilirlik

Walkman® NW-ZX2, MDR-1ABT Kablosuz Kulaklıklar ve PHA-1A Taşınabilir Kulaklık Amplifikatörü Bahar 2015’ten itibaren temin edilebilecek.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir