Haberler

iPhone kulllanıcıları telefonlarından ayrılınca beyinleri daha az çalışıyor

iPhone kulllanıcıları telefonlarından ayrılınca zihinsel performansı düşüyor.

Yeni bir araştırmaya göre akıllı telefonundan ayrı kalan mobil kullanıcıların zihinsel performansları düşüyor.  Olumsuz etkilenen insanlar bulmaca çözmek gibi zihinsel olaylarda daha az başarılı oluyorlar.

Missouri-Columbia Üniversitesi tarafından yürütülen bir deneyde, iPhone sahiplerinin telefonlarından ayrı kaldıkları zamanlarda bilişsel gibi testlerde kötü performansları da dahil olmak üzere  “ciddi psikolojik ve fizyolojik etkileri” olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar deney sonucuna göre, iPhone kullanıcılarının önemli iş atamaları gibi dikkat içeren testler, konferans veya toplantılarda  telefonlarından uzak kalmamaları gerektiğini söylüyor.  Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’nda doktora adayı Russel Clayton ekibin başında yer alıyor ve konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Deneylere göre iPhone’lar bize ait bir parça olma özelliğine sahiptirler ve yokluğunda kendimizde fizyolojik bir eksiklik hissediyoruz “ dedi.

1421003577_iphone-6.jpg

Deneyde basit bir kelime arama bulmacasında iPhone kullanıcılarının telefonunun zili çaldığında cevap veremeyince kalp hızı ile kalp basıncı arttı ve endişe, kaygı gibi tatsız duygular hissetti. Ayrıca bu durumdaki kullanıcılarının kelime arama bulmacasında bulduğu kelimelerin sayısı telefonlarından uzak iken daha az oldu.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir