Haberler

E-ticarette yeni bir dönem başlıyor

Asseco SEE, e-ticaret sektöründe yaşanan gelişmeleri sektör paydaşları ile değerlendirmek üzere, “E-ticarette yeni bir dönem başlıyor” başlığı altında bir etkinlik düzenleyecek.

13 ülkede birçok kurum ve kuruluşa sanal POS hizmetleri sunan Asseco SEE, e-ticaret sektöründe yaşanan gelişmeleri sektör paydaşları ile değerlendirmek üzere, 15 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Wyndham Grand Otel’inde “E-ticarette yeni bir dönem başlıyor” başlığı altında bir etkinlik düzenleyecek.

Yürürlüğe giren 6493 sayılı kanunun ele alınacağı etkinlikte, açılış konuşmasını Asseco SEE Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şenver gerçekleştirecek. Şenver’in konuşmasının ardından Sahibinden.com Genel Müdür Yardımcısı Bora Biçer, kanun hakkındaki görüşlerini aktaracak.Asseco SEE Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şenver, ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, Avukat Dr. Mete Tevetoğlu ve Avukat Sertel Şıracıise e-ticaret sektöründeki yeni eğilimler ve düzenlemeler hakkında bilgi verecekler.

1421072191_burakkutlu.jpg

Asseco SEE “E-ticarette yeni bir dönem başlıyor” başlıklı etkinlik düzenliyor

Yürürlüğe giren 6493 sayılı kanun, finans ve e-ticaret firmaları başta olmak üzere birçok kurumu yakından ilgilendiriyor. Sektördeki mevcut firmaları doğrudan etkileyen kanun, 14 milyar TL’lik hacme sahip e-ticaret sektörüne yeni oyuncuların dahil olmasını sağlayacak. Kanuna göre, e-ticaret yapan, sanal POS işlem türü ile ödeme veya tahsilat yapan firmalar, kullanıcıların hassas ödeme verilerini tutamayacak ve kaydedemeyecek.Etkinlik kapsamında, ödemelerin kredi kartıyla gerçekleştiği e-ticaret dünyasındaki güvenlik olgusu ele alınacak.

14 milyar TL’lik hacme sahip e-ticaret sektörü daha güvenli olacak

6493 sayılı kanun ile e-ticaret alanında önemli değişikliklerin yaşanacağını belirten Asseco SEE Grup Yöneticisi Burak Kutlu, “E-ödemeler, yüksek vergi kazancı, daha az kapalı pazar ve nakit yönetim masraflarında avantaj sağlıyor. Tüketicilerin hassas ödeme verilerini güvenceye alan kanun, BDDK’dan lisans alınmasını zorunlu kıldığı için sektördeki mevcut oyuncuları doğrudan etkiliyor. Aynı zamanda, bankalar haricindeki yeni oyuncuların da sektörde faaliyet göstermesine olanak yaratıyor. Türkiye olarak, e-ticaret alanında büyük bir potansiyele sahibiz, fakat gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında bu potansiyelimizi tam olarak kullanamadığımızı görüyoruz. Kanun ile birlikte 14 milyar TL’lik hacme sahip e-ticaret sektörü, daha güvenli bir yapıya kavuşacak” dedi.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir