Haberler

Dünya nüfusunun bir gecede 2 katına çıktığını düşünün, neler mi olur?

Dünya nüfusu bir gecede 2 katına çıkarsa ne olur?

Dünya nüfusu hızla artıyor. http://www.breathingearth.net/ sitesine göz atarak dünya nüfusunu an be an takip edebilirsiniz. Yine gerçekleşen doğum ve ölümlerin sayılarına da anlık olarak göz atabilirsiniz. Siteyi son ziyaret ettiğimizde dünya nüfusunun 7.267.427.011 olduğunu gördük. Birkaç dakika içerisinde gerçekleşen doğum ve ölüm sayılarına baktığımızda, doğum vakalarının ölümlerden 2 bazen 3 kat daha fazla olduğuna şahit olduk. 

1421530330_5.png

Bir yıl içinde, New York nüfusunun on katı kadar bebek dünyaya geliyor. Eğer artış bu şekilde devam ederse yaklaşık 59 yıl sonra dünya nüfusu ikiye katlanacak. Yedi milyar insanın yükünü zor taşıyan dünyamız, bir gecede böyle bir şeyle karşılaşırsa ne olur?

1. 6 Ay Sonrası (Dünya Nüfusu 14 Milyar)

1421530810_5.png

Ülkelerde iki katına çıkan nüfusu barındırmak için tek çare dev gökdelenler. Bir milyon ton ağırlığındaki iki yüz katlı bu gökdelenlerin; dünyanın derinliklerine batmaması için, kayalıkların üzerine inşa edilmesi gerekiyor. Konut sırası bekleyen insanlar, kalacak yer bulmakta zorlanıyor.

1421530905_5.png

İki katına çıkan dünya nüfusunu doyurmak için, Güney Afrika’nın yüz ölçümü kadar alan kaplayan çiftliklerin de iki katına çıkması gerekiyor. Bunun için de binlerce metrekare ormanlar çiftliğe dönüştürülüyor. Ülkelerin toplam mısır ve tahıl stoku tüm dünyayı on iki hafta besleyecek düzeydeyken, bu iki katına çıkmış nüfus için yeterli olmuyor. Çin, Hindistan gibi kalabalık ülkelerde, bu stok hemen tükeniyor. Toplamda milyar insan açlıkla mücadele ediyor.

1421530962_5.png

Dünya üzerinde 240 milyon süt ineği var. Bir inek yirmi dört aylık olana kadar süt vermiyor. Kalabalık nüfus için, süt üretimi talebi karşılayacak düzeyde değil. Bu da yiyecek fiyatlarının hızla artmasına sebep oluyor.

1421531011_5.png

Amerika Birleşik Devletleri; yetiştirdiğinin dörtte biri olan ’45 milyon tonu mısır olmak üzere’ 72 milyon ton tahıl ihracını kesiyor.

Okyanusa yönelen aç ülkeler; devasa ağlarla, bir buçuk kilometreye kadar balık avlıyor. Sayısı artan yiyecek kamyonları, yollarda tahribata neden oluyor. Dünya bu yükü kaldıramıyor.

Haberimize sonraki sayfalardan devam edebilirsiniz. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir