Haberler

Amazon, Echo’nun ses kontrol özelliğini genişletiyor

Kullanıcılar Amazon Echo’da sesinizi kullanarak iTunes, Pandora ve Spotify’ı kontrol edebilecek.

Amazon, kasım ayında anons ettiği Bluetooth bağlantılı akıllı hoparlör Amazon Echo’nun özelliklerini ileri seviyeye taşıyacağını açıkladı. Amazon Echo’nun şu an için müzikal kelime bilgisi dar ancak şirketten yapılan açıklamaya göre cihaza sahip kullanıcılar iTunes, Pandora ve Spotitfy’de yer alan müzikleri sesli komutla kendilerine göre ayarlayabilecek. Amazon bu uyumun sağlanması için mobil cihazlara özel bir uygulama geliştiriyor. Amazon Echo süper- gelişmiş bir cihaz değil fakat şarkıyı değiştirmek için telefonu elinizde taşımanıza gerek bırakmayacak.

Amazon Echo’dan kısaca söz etmek gerekirse; sesli komutları algılayan ve bu doğrultuda görevleri yerine getiren bir Bluetooth hoparlör. Echo’nun yöneltilen görevi gerçekleştirebilmesi için internete bağlı olması gerekiyor. Sahip olduğu 7 mikrofon sayesinden bulunduğu ortamdaki sesleri rahatlıkla algılayabilen Amazon Echo ile hava durumu bilgisi, müzik ve haberleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz alışveriş listesi de oluşturabilirsiniz.

Ürün şu an sadece Amerika’da davatiye usuluüyle 199 dolardan satılıyor. Amazon Prime üyeleri ise hoparlöre 99 dolardan sahip oluyor. 

Alt bölümde Amazon Echo’nun tanıtım videosuna izleyebilirsiniz. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir