Haberler

Sony ISE 2015’te 4K Lazer Projeksiyon cihazlarını sergileyecek

Sony yeni nesil projeksiyon sistemleri ile ISE 2015’te tüm dikkatleri üstüne çekecek!

Sony geçtiğimiz yıl bilgisayar kısmı VAIO’yu elden çıkartmıştı. Televizyon üretimi ile ilgili de aynı senaryonun yaşanacağı söylenirken firmanın oyun tarafında ve mobil tarafta yüzünün güldüğünü görmekteyiz. Sony yeni nesil 4K projeksiyon sistemleri ile sektörü domine etmeye hazırlanıyor.

Sony’nin lider lazer projeksiyon teknolojisi

Sony, dünyanın ilk 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer ışık kaynaklı projektörü VPL-GTZ1’i Avrupa’da ilk kez sergiliyor. Bu projektör, müzeler, tasarım simülasyonu, bilgi ekranı, petrol ve benzin, simülasyon ve eğitim, kurumsal ve video duvarı uygulamaları gibi etkileyici görsellerin gerektiği çeşitli B2B ve ticari uygulamalar için tasarlandı. Projeksiyon teknolojisindeki son gelişmeler olan 4K SXRD™, lazer ışık kaynağı ve ultra kısa yansıtma açısı özelliklerini bir araya getiren bu üst düzey cihaz, üstün görüntü kalitesi ve lamba değiştirme ve bakım olmaksızın tahmini 20.000 saatlik çalışma süresi sayesinde ulaşılan düşük toplam sahip olma maliyeti ile, etkileyici bir deneyim sunuyor.

1423735797_iseimmersestplarge.jpg

2000 lümen renkli parlaklık ve üstün kontrast oranı sunabilen projektör, neredeyse sıfır mesafeden herhangi bir beyaz yüzeye 1,7 m’den (66 inç) yaklaşık 3,7 m’ye (147 inç) kadar çapraz boyutlu, yüksek çözünürlüklü görüntüler yansıtabiliyor. “Ortama uyum sağlayan”, şık tasarımı hemen hemen her kurulum ortamına ayak uyduruyor. Düşük fan gürültüsü ise kullanıcıların izleme deneyimlerinin kesintiye uğramasını engelliyor. Bu ultra kısa yansıtma açısı özelliği, ayrıntılı 4K görselleri sunarken ve incelerken görüntüyü engellemeden ekrana daha yakın durabilmelerini sağlıyor. Buna ek olarak, en iyi sunum çözümü için kullanıcılar birden fazla projektör kullanarak daha büyük bir görüntü elde edebiliyor.

Sony’nin sergilediği diğer ürünler ise 7000 lümen renkli parlaklığıyla dünyanın en parlak 3LCD Lazer projektörü* olan yeni VPL-FHZ700L ve dünyanın ilk 3LCD lazer projektörü VPL-FHZ55. VPL-GTZ1 ve Sony’nin diğer lazer projektörleri gibi bu projektörler de bakım gerektirmeksizin tahmini 20.000 saatlik çalışma süresi sunarak toplam sahip olma maliyetini önemli oranda azaltıyor. %100 parlaklık sunan, renk ayırma ve görüntü bozulması olmayan Sony 3LCD lazer teknolojisi, çok çeşitli uygulamalarda etkileyici gösterimler için en canlı ve uzun ömürlü görüntüleri sağlıyor. Anında açılma/kapanma, eğme açısız tasarım, kenar karıştırma ve geniş aralıklı dikey/yatay lens kaydırma özellikleriyle VPL-FHZ700L, çeşitli arabirimler ve isteğe bağlı yedi lensle entegrasyon esnekliği de sunuyor.

1423735809_ise20151.jpg

Vision Presenter

Geçtiğimiz yıl sezgisel sunum çözümü Vision Presenter PWA-VP100’ü lanse eden Sony, daha fazla avantaj ve esneklik içerecek şekilde geliştirdiği çözümü, ISE 2015’te canlı olarak sergiliyor. Tüm içeriğinizi tek bir ekranda bir araya getiren Vision Presenter 2.0, tek bir parmak hareketiyle kontrol edilebilen dinamik sunumlar oluşturuyor. HDCP desteği, İçerik Yansıtma, geliştirilmiş bağlantı ve çoklu ekran varyasyonlarıyla Vision Presenter, aynı anda hem sunum yerindeki hem de uzaktaki izleyiciler ile işbirliği yapmak ve etkileşim sağlamak isteyen kullanıcılar için en iyi çözümü teşkil ediyor. ISE’deki Vision Presenter kurulumu, WUXGA ve WXGA projektörler kullanarak bir üçlü ekran projeksiyon çözümü sergiliyor. Video içeriği farklı kaynak girişlerinden ve uzak konumlardan alınıyor.

1423735843_ise20152.jpg

BRAVIA Professional ekranları

Sony’nin yenilikçi 4K liderliği, yeni nesil profesyonel BRAVIA® monitörlerle gösteriliyor. 55 inç, 65 inç ve 85 inç ekran boyutları bulunan BRAVIA® 4K LED Profesyonel ekranlar, şirketlere daha parlak ve iyi görünen görüntüler, akıllı özellikler ve uygun çalıştırma maliyetleri sunuyor. Ek kutu veya oynatıcı gerektirmeyen bu ekranların tamamı, kullanımı kolay TDM Bilgi Ekranı yazılımıyla HTML5 içerik oluşturma avantajı ve gelişmiş kontrol özellikleri içeriyor. 4K modelleri eskisinden çok daha uygun fiyatlı olan BRAVIA® B2B ekranlar; gelişmiş, kullanımı kolay ve çok yönlü yapılarıyla her türlü kurumsal ihtiyacı kolayca karşılıyor.

Bu ekranlar, Sony’nin, müşterilerin daha fazlasını yapmasını sağlama hedefinin merkezinde olan yüksek kaliteli bilgi ekranlarını ve sunumları sağlıyor. Sony, etkileşimli bilgi ekranı alanındaki yoğun çalışmalarının bir parçası olarak BRAVIA® U-Touch teknolojisinin perakende satıcılar, üniversiteler, müzeler, şirketler, kütüphaneler, finans kuruluşları ve daha birçok kuruluşun müşterilerle daha etkileşimli bir seviyede bağ kurmasını nasıl sağladığını gösteriyor.

Görüntülü konferans

ISE’de sergilenen Sony’nin yeni PCS-XC1 Görüntülü Konferans Sistemi sınırsız, taşınabilir bağlanabilirlik sunarak kullanıcıların geleneksel sunum sınırlarının ötesinde iletişim kurabilmesini sağlıyor. Tamamen HD olan taşınabilir görüntülü konferans cihazı, üstün görüntü ve ses kalitesine, kablosuz özelliğine, Exmor® CMOS sensöre, View-DR teknolojisine sahip ve 1080p 60 fps’e kadar olan çözünürlükleri destekliyor. Büyüklüğü ne olursa olsun tüm toplantı odaları, konferans odaları ve ofis alanları için ideal olan kompakt, entegre ve taşınabilir PCS-XC1, farklı konumlarda toplantı yapmayı mümkün kılıyor. Akıllı telefon ve tablet için PCS-MEP IPELA Communication Mobile uygulaması ile birlikte kullanılan PCS-XC1; KOBİ’ler, kurumsal ortamlar, eğitim kuruluşları ve medikal ortamlar için de taşınabilir ve uygun maliyetli bir çözüm sağlıyor.

BRAVIA® 4K ve SRG kameralarla kolay entegrasyon sayesinde Sony’nin PCS-XG77H ve PCS-XG100H görüntülü konferans sistemleri her toplantı odası için tamamen Sony ürünlerinden oluşan kolay bir çözüm sağlayabiliyor.

Yeni PMW-PZ1 medya oynatıcı

Sony, PMW-PZ1 4K bağımsız ortam oynatıcıyı Avrupa’da ilk kez lanse ediyor. Basit, taşınabilir bir 4K ortam oynatıcı olan bu ürün, XAVC ve MPEG422 gibi Sony Profesyonel AV ekipmanı tarafından üretilen çok çeşitli dosya formatlarını ve codec’lerini oynatabiliyor. Sony, HDMI kablosuyla BRAVIA® 4K ekrana bağladığı ürünü oynattığı 4K dosyalarla sergiliyor. PMW-PZ1 Haziran 2015’te piyasaya çıkacak.

Canlı Etkinlik Prodüksiyonu

Sony, ISE’de Anycast Touch AWS-750’nin en yeni özelliklerini de sergiliyor. Kurulumu veya kullanımı karmaşık olmayan Anycast Touch taşınabilir canlı içerik prodüksiyon cihazı, canlı prodüksiyonu bu alanda deneyimi olmayanlar için de kolayca erişilebilir hale getiriyor. Yeni esnek akış seçenekleri ve IP ağları üzerinden uzak ağ kameralarını kontrol edebilme özelliğiyle Anycast Touch, eksiksiz AV taşınabilir prodüksiyon sistemi olarak konumunu güçlendiriyor. Bu çözüm, SRG/BRC serisi uzak kameralara bağlandığında sunucuyu veya hareket eden herhangi bir nesneyi otomatik olarak takip edebiliyor ve kendisini tamamlayan verimli XDCAM kameralarla içerik ya da canlı girişler için ön kayıt yapıp görüntü oynatabiliyor.

Optical Disc Archive formatı ile güvenli depolama

Uzun vadeli dijital dosya depolama, birçok farklı sektörde gittikçe daha ciddi bir sorun haline geliyor. Sony’nin ISE’de sergilediği Optical Disc Archive formatı, değerli içeriği, harici sabit sürücüler veya LTO kasetten çok daha uzun süre güvenli bir şekilde depolayabiliyor ve koruyabiliyor. Genellikle kasetleri ve sabit sürücüleri etkileyen sudan zarar görme, toz, mıknatıslar ve mekanik güvenilirlik gibi sorunlara karşı dayanıklı olan ODA ortamı, değerli içeriğin güvende olmasını sağlıyor. Bu güvenilirlik sayesinde pazardaki alternatif arşivleme standartlarından çok daha düşük bir uzun vadeli toplam sahip olma maliyeti sunuyor.

4K Prodüksiyon’un ötesinde…

Sony, standındaki “Immersive Bölgesi”nde benzersiz teknolojilerinin “Beyond 4K” görüntüleri nasıl oluşturabileceğini gösteriyor. Üç 4K SRX-T615 simülasyon projektörü, Sony’nin üstün kenar karıştırma teknolojisinden yararlanarak 12K x 2K projeksiyon sunuyor. Sony, 8K CMOS sensöre ve F65 ham verilerinden 8K x 4K’ya kadar en yüksek kalitede hareketli görüntüler üretmek için tasarlanmış benzersiz Super Resolution Demosaicing Teknolojisine (SRDM) iş akışı çözümüne sahip olan birinci sınıf F65 sinema filmi kamerası ile serbest çözünürlükler ve en-boy oranları kullanarak mekânlar, arenalar veya eğlence parkları için etkileyici görüntüler oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu gösteriyor. ISE’deki Immersive Bölgesi’ne entegre edilen diğer Sony ürünleri, Sony’nin geleneksel görüntüleme sınırlarına meydan okuyan etkileyici deneyimler oluşturma azmini gözler önüne seriyor.

Sony Europe Sunum ve İletişim Bölüm Başkanı Damien Weissenburger, “Sony’nin teknoloji tutkusu, pazar lideri AV çözümlerimizin itici gücü oluyor. Sony tekliflerimiz kullanıcıların içeriklerini etkileyici ve harekete geçirici bir hale getirmesine yardımcı oluyor. Müşterilerimize yardım etme arzumuz, kalite arayışımızla sınırlı kalmıyor. Dünya genelinde kullanıcılar için en etkili ve yenilikçi çözümleri sağlamaya kararlıyız. Bu yıl müşterilerimizin sadece Sony’nin başarabileceği şekilde hedef kitlelerine ilham vermelerine yardım eden yeni ürünlerimizle ISE’de yer aldığımız için mutluyuz.” diyor.

Sony’nin AV sektöründeki yenilikleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen Sony ISE merkezini veya Sony Standı1-H120’yi ziyaret edin.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir