Haberler

Apple MAC kullanıcıları siber tehditlere karşı daha kaygısız!

Mac Kullanıcıları Siber Tehditler Konusunda PC Kullanıcılarına Göre Daha Az Bilinçli

Kaspersky Lab ve B2B International tarafından yapılan ankete göre; Apple masaüstü kullanıcılarının %24’ünün ve Apple dizüstü kullanıcılarının %10’unun bir yıl içinde zararlı yazılımlarla karşılaştıklarını görülmüş*. Virüs bulaşan PC sahiplerinin oranı %32 ile bir miktar yüksek. Bununla birlikte fidye yazılımı gibi zararlı yazılımlarla karşılaşan Windows kullanıcılarının %9’luk oranına kıyasla Mac sahiplerinin oranı %13. Finansal verileri hedefleyen tehditler için de benzer bir durum söz konusu: bu vakalar OS X kullanıcılarının %51’inde ve Windows kullanıcılarının %43’ünde rapor edilmiş.

1423569973_macpro20133578145614.jpg

Mac kullanıcıları daha az bilinçli

Ankete göre Mac kullanıcıları genel olarak İnternet tehditleri hususunda Windows kullanıcılarına göre daha az bilinçli. Örneğin MacBook sahiplerinin %39’u fidye yazılımı hakkında hiçbir şey ya da çok az şey bilmekte ve %30’u yazılımdaki zayıf noktalardan yararlanabilecek tehlikeli yazılımlar hakkında bilgi sahibi değil. Karşılaştırıldığında, tüm katılımcıların %33’ü fidye yazılımı, %28’i ise açıklardan yararlanma amaçlı kodlar hakkında neredeyse hiçbir bilgiye sahip değil.

1423569984_old-macbook-pro-13.jpg

Ankette Mac kullanıcılarının cihazlarında İnternet güvenlik çözümleri kullanmaları gerekliliğini halen göz ardı ettikleri görülmekte: MacBook’ların sadece %47’si ve Apple masaüstü bilgisayarların %59’u korunuyor. Dahası, Apple kullanıcıları cihazları için bir güvenlik çözümü seçecekleri zaman, zararlı yazılım algılama kalitesinin en önemli öncelik olduğunu düşünen %36’dan daha fazlası (%41) maliyetin daha önemli olduğunu düşünüyor. Üçüncü sırada çözümün cihazın performansına etkisi geliyor (%33). Karşılaştırıldığında, Windows kullanıcıları zararlı yazılım algılama verimliliğini ilk sıraya (%47), çözümün maliyetini ikinci sıraya (%42) ve çözümün web tehditleriyle savaşma becerisini üçüncü sıraya (%31) koyuyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir