Haberler

Samsung Dünyanın en çok satan akıllı saat üreticisi oldu!

Piyasa araştırma şirketi Statista, yayınladığı raporda Samsung’u Dünyanın en çok satış yapan akıllı saat üreticisi olarak gösterdi.

Giyilebilir teknolojilerin yavaş yavaş hayatımıza girişiyle büyümeye başlayan akıllı saat furyası dünya genelinde ayrı bir pazar oluşturdu. Öyle ki firmaların akıllı telefon satışları konusunda piyasa araştırması yapan dev analiz şirketleri şimdilerde akıllı saat piyasasına el attı.

Araştırma şirketi Statista, yaptığı araştırma sonucu yayınladığı raporunda Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung’un Dünyanın en çok satan akıllı saat üreticisi olduğunu söyledi. Analist firması Statista tarafından toplanan verilere göre Samsung, geçen yıl 1.2 milyondan fazla akıllı saat satarak listenin başında yer alıyor.

1426022544_img20150310231334.jpg

Samsung, giyilebilir cihaz pazarının yüzde 17.65’ini elinde bulundururken onu 700.000’den fazla satış gerçekleştiren Pebble firması takip ediyor. Fitbit isimli firma 600.000 adet satış ile üçüncü sırada yer alırken Sony, 550.000 cihaz satışıyla 4. sırada kendine yer ediniyor.

Öte yandan analistler Cupertino merkezli Apple’ın giyilebilir teknolojiler pazarına oldukça geç katıldığını ancak, şirketin gelecek satışa sunmayı planladığı Apple Watch ile en popüler akıllı saat üreticisi olacağını beklidiklerini söyledi. Apple’ın akıllı saati Watch’ın piyasadaki diğer cihazlardan daha pahalı olduğu bir gerçek. Ancak Apple’ın cihazlarının genelde yüksek fiyatlı oluşu satışlarına bir zarar getirmiyor

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir