Haberler

Samsung Ultra İnce PC’ler için yeni nesil SSD’lerini tanıttı

Yeni form faktörleri, V-NAND’in gücünü ve dayanıklılığını yüksek performanslı PC’lerin kullanıcılarına, sunuyor

Samsung Electronics, 850 EVO M.2 ve 850 EVO mSATA katı hal sürücüleri (SSD) ürün grubunu tanıttı. Ürünler dünyanın 53 ülkesinde aynı anda tüketicilerle buluşuyor. Aralık 2014’te lanse edilen ödüllü 850 EVO SSD’nin yeni modelleri olan 850 EVO M.2 ve mSATA SSD‘lerde, maksimum performans ve dayanıklılık için Samsung’un büyük bir yenilik getiren 3D Dikey NAND (V-NAND) teknolojisi kullanılıyor. Geleneksel 2,5 inç SSD’nin sadece onda biri ağırlığında olan M.2 ve mSATA SSD’ler, yüksek kapasitede ve yüksek performansta depolamayla masaüstü bilgisayarlarını ya da ultra ince PC’lerini yükseltmek isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek. 

Samsung Electronics Türkiye BT Ürünleri Satış ve Ürün Grup Müdürü Pınar Kaçar ürünle ilgili olarak şunları söyledi: “Samsung, 850 EVO’yu birden çok formda sunarak, tüm PC kullanıcılarına 3D V-NAND’in hızı, güvenilirliği ve dayanıklılığıyla cihazlarını yükseltme fırsatı veriyoruz. Yüksek kapasiteli SSD’ler için talep artıyor. Bu yeni form faktörleri de SSD’lerin daha fazla benimsenmesine destek olacak ve tüketici depolama pazarında Samsung’un liderlik konumunu güçlendirecek.”

1428489963_850evom2msata3d2.jpg

Aralık ayında Samsung, geleneksel düzlemsel NAND mimarisinin yoğunluk konusundaki kısıtlamalarını aşarak gündelik bilgi işlem deneyimini büyük ölçüde geliştiren 3 bit 3D V-NAND teknolojisinin kullanıldığı 850 EVO’yu piyasaya sürmüştü. 32 hücre katmanının dikey olarak birbirinin üstüne yerleştirilmesini sağlayarak sabit bir yatay alana sıkıştırmak için hücre boyutlarının küçültülmesi zorunluluğunu ortadan kaldıran 3D V-NAND, daha küçük bir ayak iziyle daha yüksek yoğunluk ve daha iyi bir performans sağlıyor. Şimdi, sınıfının en iyisi M.2 ve mSATA form faktörlü SSD’ler sayesinde, daha çok sayıda masaüstü bilgisayar ya da ultra ince kişisel bilgisayar kullanıcısı 850 EVO ve V-NAND teknolojisinin performansından ve güvenilirliğinden yararlanabilecek.

 1 terabayt (TB), 500 gigabayt (GB), 250 GB ve 120 GB kapasite seçenekleriyle sunulan Samsung 850 EVO mSATA, 2,5 inç 850 EVO ile aynı birinci sınıf okuma/yazma hızlarına sahip. Cihazın okuma hızları saniyede 540 megabayta (MB/s), yazma hızları ise 520 MB/s’ye ulaşıyor. 500 GB, 250 GB ve 120 GB kapasite seçeneklerinin mevcut olduğu 850 EVO M.2 ise 540 MB/s’ye varan okuma hızları ve 500 MB/s’ye varan yazma hızları sağlıyor.
1428489981_850evom23d.jpg

TurboWrite teknolojisi fark yaratıyor

Her bir sürücü Samsung TurboWrite teknolojisini kullanarak büyük veri aktarımlarını ve karmaşık çoklu görev operasyonlarını başarıyla gerçekleştirir. TurboWrite teknolojisinin kullanıldığı 500 GB ve 1 TB modelleri, saniyede 88K Giriş/Çıkış İşlemine (Input/Output Operations Per Second – IOPS) varan rastgele yazma hızları ve 97K IOPS’e varan rastgele okuma hızları sunar ve böylece her bir sürücü büyük veri aktarımlarını kolayca yönetebilir ve karmaşık çoklu görev işlemlerini gerçekleştirebilir.

M.2 ve mSATA sürücüleri, 2,5 inç 850 EVO’ya benzer şekilde, iyileştirilmiş sürdürülebilir performansla daha fazla güvenilirlik sunar ve ayrıca AES 256 bit donanım tabanlı şifreleme de verilerin emniyetini ve güvenliğini sağlar. .

Samsung M.2 ve mSATA 850 EVO SSD’ler 5 yıllık sınırlı garantiye ve 500 GB ve üzeri kapasiteler için 150 yazılan toplam bayt (total bytes written – TBW) dayanıklılık derecesine sahiptir.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir