Haberler

Google AdSense Eşleştirilen İçerik Özelliği Aktif Oldu

Eşleştirilen içerik ile daha fazla kişiye ulaşın

Google reklamları ile ilgili birçok kullanıcı uzun zamandır şikayet ediyor ve ilgisiz alakası reklamların kendilerine gösterildiğini belirtiyorlar. Oysaki Google reklamları sizi takip eder ve ilgilendiğiniz, armasını yaptığını ürünlerin size tanıtılmasını sağlayan bir algoritma ile çalışır. Bazı kullanıcıların “ben böyle ahlaksız içerikler görmek zorunda mıyım?” soruları ile bizlere dönüş yaptığını görmekteyiz ama sizin IP’niz üzerinden birisi mutlaka bu aramayı yapmış ve Google bunu kafasına yazmıştır. 

Google yaptığı bir duyuru ile, AdSense Eşleştirilen İçerik Özelliği’ni artık aktifleştirdiğini duyurdu.

Peki, nedir bu AdSense Eşleştirilen İçerik Özelliği?

Eşleştirilen içerik, makalelerinizi sitenizin ziyaretçilerine tanıtmak için basit bir yol sunan ücretsiz bir öneri aracıdır. Okurlarınızın ilgilendikleri içeriği kolayca bulmalarını sağlayarak sitenizin sayfalarının görüntülenme sayısını, ziyaretçilerin sitenizde geçirdikleri süreyi, okurlarınızın sitenize bağlılığını, reklam gösterimlerinizi ve nihayetinde reklam gelirinizi artırabilirsiniz.

Eşleştirilen içerik birimleri sayesinde önerilerin nerede görüneceğine siz karar verirsiniz. Ardından AdSense, sitenizdeki sayfaların okurlarına, onlar için en alakalı makaleleri tanıtır. Eşleştirilen içerik önerileri, konu benzerliğine dayalı ve okur için kişiselleştirilmiş şekilde sunulur.

Eşleştirilen içerik birimleri hakkında bilinmesi gereken bazı önemli noktalar:

  • Eşleştirilen içerik birimlerinin alakalı içeriği kullanıcılarınızın dikkatine sunması, sayfa görüntüleme sayısının ve sitede geçirilen sürenin artmasını sağlayabilir.
  • Eşleştirilen içerik birimlerini, uygun sitelerinizde istediğiniz sayfalara yerleştirebilirsiniz.
  • Bunlar, sayfa başına Google içerik reklam sınırınız kapsamında sayılmaz.
  • Öneriler site içindedir; örneğin, abc.com ve xyz.com şeklinde iki siteniz varsa her bir site için oluşturacağımız öneriler o site dahilinde sunulur. Yalnızca Google reklamları ve bu reklamlar üzerinde Eşleştirilen içerik birimleri içeren sayfalardan öneriler oluşturduğumuzu unutmayın.
  • Bu birimler, cep telefonları, tabletler ve masaüstü bilgisayarlarda çalışır.
  • Denemelerde kullanılmak için uygun değildirler.

Herkes Eşleştirilen İçerik Kullanmaya uygun mu?

Eşleştirilen içerik özelliği tüm yayıncılar tarafından kullanılamaz. Uygunluk olmanız için minimum trafik hacmi ve benzersiz sayfa sayısı gereksinimlerimizi karşılayan bir siteniz olması gerekir. Bu gereksinimleri, Eşleştirilen içeriğin sizin ve sitenizin ziyaretçileri için harika bir deneyim sunmasını sağlamak amacıyla belirledik. Siteniz onaylandıktan sonra, AdSense hesabınızda Eşleştirilen içerik özelliğine erişiminiz olur.

Sitemde Eşleştirilen İçeriğin onaylı olup olmadığını nasıl kontrol ederim?

Sitenizin Eşleştirilen içerik için uygun olmasının koşulu trafik hacmi ve benzersiz sayfa sayısına ilişkin minimum gereksinimlerimizi karşılamasıdır. Sitenizin Eşleştirilen içerik onaylı olup olmadığını AdSense hesabınızdaki “Site yönetimi” bölümünden öğrenebilirsiniz.

Sitenizin onay durumunu kontrol etmek için:

  1. AdSense hesabınızda oturum açın.
  2. Dişli simgesini  tıklayın ve Ayarlar‘ı seçin.
  3. Kenar çubuğunda, “Hesap”ın altında Site yönetimi‘ni tıklayın.
  4. “Sahip olunanlar” sekmesi altında, sitenizin onaylanmış olup olmadığını görmek için “Eşleştirilen içerik” sütununu kontrol edin. Sitenizin durumu:
      • Onaylı: Eşleştirilen içerik birimlerini bu sitedeki tüm sayfalara yerleştirebilirsiniz.

    • Onaylı değil: Bu siteye Eşleştirilen içerik birimleri yerleştiremezsiniz.
      Sitelerin uygunluğunu düzenli olarak kontrol ettiğimizi unutmayın ve daha fazla trafik ve/veya benzersiz sayfa sahibi olduğunuzda uygunluk durumunuzu tekrar kontrol edin.

    Siteniz onaylandıktan sonra, hesabınızdaki Reklamlarım sekmesinde Eşleştirilen içerik birimleri oluşturma seçeneğini görürsünüz. Eşleştirilen içerik birimi oluşturma yolunu öğrenin.

Birden fazla siteye sahipsem ne yapmam gerekiyor?

Birden fazla siteye sahip bir yayıncıysanız yalnızca bazı sitelerinizin Eşleştirilen içerik onaylı olduğunu görebilirsiniz. Bu durumda, Eşleştirilen içerik birimlerinizi onaylı sitelerinize yerleştirmenizi isteriz. Eşleştirilen içerik birimlerini onaylı olmayan sitelere yerleştirirseniz birimleri önerilerle doldurmamız mümkün olmaz (ancak ayarlamış olduğunuz tüm yedek reklam ayarlarına uyulur).

Eşleştirilen içerik birimi nasıl oluşturabilirim?

Eşleştirilen içerik, sitenizdeki alakalı içeriği sitenizin ziyaretçilerine tanıtan, sayfalarınızın görüntülenme sayısını ve okurlarınızın sitenizde geçirdiği sürenin artmasını sağlayabilecek ücretsiz bir hizmettir.

Yeni bir Eşleştirilen içerik birimi oluşturmak için:

  1. Reklam kodunuzu oluşturun

    Bir Eşleştirilen içerik birimi için reklam kodunu oluşturmak için:

    • Her zamanki gibi bir reklam birimi oluşturun. İşlem sırasında, sitenizin düzenine uygun bir reklam boyutu seçtiğinizden ve Reklam türü açılır menüsünde “Eşleştirilen içerik” öğesini belirlediğinizden emin olun.
      Sitenizin düzeniyle en iyi uyumu yakalamak için özel reklam boyutu kullanabilirsiniz. Özel bir boyut kullanacağınız zaman, genişlik:yükseklik oranı, yatay düzende yaklaşık 2:1 veya dikey düzende 1:2 olan bir reklam boyutu seçmenizi öneririz.
    • Kaydet ve kodu al‘ı tıklayın.
  2. Onaylı sitenize reklam kodunu yerleştirin.

    Reklam kodunu kopyalayın ve onaylı sitenizdeki sayfalardan birinin HTML kaynak kodu içine yapıştırın. Eşleştirilen içerik biriminizi doğrudan makalenizin altına (ekranın alt kısmı) ve bir reklam biriminin üst ya da alt kısmına yerleştirmenizi öneririz. Eşleştirilen içerik biriminizi yerleştirmeyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki en iyi uygulamalarımızı inceleyin.

    Not:

    • Eşleştirilen içerik ayarlarınız sistemlerimizin genelinde geçerli olacak şekilde uygulanmış olsa da, Eşleştirilen içerik biriminizde standart reklamlar yayınlanabilir. Bunu önlemek için, kodu sitenize yerleştirmeden önce lütfen 15 dakika bekleyin.

    Bu konuda daha detaylı bilgiye Google Blog’tan ulaşabilirsiniz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir