Haberler

Mac OSX 10.11 El Capitan Nedir Hangi Cihazlara Destek Verecek?

Apple’ın yeni nesil işletim sistemi El Capitan göründü.

Apple dün itibariyle yeni nesil işletim sistemlerini tanıttı. Özellikle iOS 9 ile Apple büyük bir değişim gösteriyor. Apple‘ın artık daha açık ve geliştiricilerin sesini daha fazla dinlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Apple artık kullanıcılarının JailBreak peşinden koşmasını istemiyor ve iOS 9 ile bu ihtiyaç ortadan kalabilir mi derseniz biraz zor ama Apple’ın Android sistemi için küçük ama kendisi için büyük adımlar attığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Apple Mac PC‘ler için de yeni nesil işletim sistemi El Capitan‘ı dün itibariyle tanıttı. Yeni nesil işletim sistemi öncelikle daha stabil bir arayüz sunuyor ve programlar 1.4 daha hızlı açılıyor. Bunun gerçekten de bir özellik olup olmadığına ise halen karar vermiş değilim. 4 kat daha hızlı PDF önizlemeyeniliği” ise aklımızı başından aldı!

1433839076_os-x-el-capitan.jpg

Şaka bir yana El Capitan‘ın en önemli yeniliği ise eski işletim sistemlerine oranla %40 daha hızlı Render alınabilmesi. Bu sayı hangi donanım ile hangi şartlar altında ölçüldü bilemiyoruz ama Apple’ın sadece bu özellikle bile yazılım tarafında çağ atladığını söyleyebiliriz.

Apple, Geliştiriciler için El Capitan’ın Beta sürümünü sundu. Temmmuz – Ağustos döneminde de El Capitan’ın Açık Beta kullanıma sunulacak.

Peki, hangi Mac’ler El Capitan’ı kullanabilecek?

  • iMac (2007 ve sonrası)
  • MacBook Air (2008 ve sonrası)
  • MacBook (2008 için sadece Alüminyum kasalı model, 2009 ve sonrası)
  • Mac mini, (2009 ve sonrası)
  • MacBook Pro (2007 ve sonrası)
  • Mac Pro, (2008 ve sonrası)
  • Xserve (2009 sonrası)

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir