Haberler

Chrome’a gelen yeni özellik en çok kotalı internet kullananları sevindirecek!

Chrome’a gelen yeni özellik ile Flash içerikler artık otomatik olarak durdurulacak.

Google’ın son zamanlarda Chrome tarayıcısında ve mobil arama düzeninde yaptığı değişiklikler birçok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak yeni gelen haberler Google’ın bunlarla sınırlı kalmayacağını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz yıllarda hayatımızdan çıkmaya başlayan Flash içerikler Google Chrome’a gelecek yeni özellikle artık tarih olacak. Dosya boyutunun yüksek ve hareketli oluşu sebebiyle kullanıcıların internet kotasını ve şarjını olumsuz etkileyen Flash içerikler artık Chrome tarafından otomatik olarak durdurulacak. Yani yeni güncelleme Flash içerik sitenin ana unsuru değilse bu içerikler Chrome tarafından durdurulacak. Böylelikle kullanıcılar siteleri daha hızlı açabilecek ayrıca gereksiz kota ve şarj kullanımı noktasında tasarruf sağlayabilecek. Öte yandan flash içeriği merak eden kullanıcılar “Oynat” butonuna tıklayarak içeriği kendi istekleri doğrultusunda görme imkanına sahip olacak.

1433532886_img20150605222725.jpg

Yeni özellik şuan Chrome Beta sürümlerinde kullanıma sunulmuş durumda. Deneme sürümünde alınan sonuçlara göre özellik Chrome’un bir sonraki final sürümünde tüm kullanıcıları kapsayacak.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir