Haberler

Samsung gelir-kâr oranını açıkladı, Galaxy S6-S6 Edge’in fiyatında indirime gidilecek

Gelirler bir önceki çeyreğe göre işlerin yolunda olduğu gösteriyor. Galaxy S6 ve S6 Edge’in fiyatında ayarlamaya gidilecek.

Samsung 2015 ikinci çeyrek mali raporunu açıkladı. Güney Koreli firma nisan-haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrekte 41.7 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Şirketin bu dönemdeki net kârı ise 5.93 milyar dolar olarak açıklandı. Açıklanan gelir-kâr oranı bir önceki çeyreğe göre işlerin daha iyiye gittiğini gösteriyor. Geçen yıl aynı dönemle kıyaslandığında ise hem gelir hem de kâr miktarında düşüş göze çarpıyor.

Akıllı telefon, işlemci ve bellek satışları Samsung’a en fazla gelir getiren bölümler oldu. Samsung’un mobil bölümü 22 milyar dolar gelir ve 2.3 milyar dolar net kâr getirdi. Fakat düşük maliyetli akıllı telefon sevkiyatının fazla olması ve yüksek pazarla giderleri kâr oranını düşüren etkenler oldu. TV bölümü Samsung’a kayda değer oranda gelir getirirken, tablet kategorisinde ise beklenen verim elde edilemedi.

Mobil bölümde düşük ve orta sınıf cihaz satışı bir önceki çeyreğe göre geriledi. Yine aynı şekilde beklenen talebin yüksek olmasına karşın tedarik noktasında yaşanan zorluklar Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge satışlarını önemli oranda etkiledi.  Firma yine de Galaxy S6/s6 Edge satışlarından memnun görüyor. Samsung ayrıca üçüncü çeyrekte satıştaki bu ivmenin korunması için Galaxy S6 ve S6 Edge’in fiyatında ayarlamaya gidileceğini açıkladı. Yayınlanan mali raporda büyük ekranlı bir akıllı telefon (Galaxy S6 Edge+) yeni Galaxy (Galaxy Note 5) akıllı telefonun gelişi de haber veriliyor.

Samsung’un 13 Ağustos’ta düzenleneceği Galaxy Unpacked etkinliğinde söz edilen telefonların tanıtımları gerçekleşecek. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir