Haberler

Çin’de sahte iPhone üreten en büyük fabrika kapatıldı!

Çin’li yetkililer sahte iPhone üretimi yapan bir fabrikanın kapatıldığını açıkladı.

Cupertino merkezli Apple, akıllı telefonu iPhone’ların klonlarının uzun zamandır yasal yollardan üretiminin durdurulması için çabalıyordu. Yeni gelen haber şirketin bir nebze de olsa rahatlamasını sağladı.

Reuters yayınladığı haberinde Pekin polisinin yüzlerce çalışanı bulunan ve Çin’in en büyük sahte iPhone üretimi yapan fabrikasının kapatıldığını bildirdi. Olayın Mayıs ayında meydana gelmesine rağmen Çinli yetkililer olayın ayrıntılarını yeni paylaşmış. Yetkililerden alınan bilgilere göre bu güne kadar yaklaşık 41.000 adet sahte iPhone üretimi yapan fabrikanın toplam maliyetinin 19.000.000  dolar olarak belirtilmiş.

1438086503_img20150728150127.jpg

Çin’in başkenti Pekin’in kuzeyinde bir servis merkezi kisvesi altında faaliyet gösteren fabrikanın kapatılmasına ilişkin soruşturmanın ABD makamlarının beyanı ile bağlantılı olarak başladığı bildirildi. Ayrıca baskın sırasında Pekin polisi, evli bir çift de dahil olmak üzere dokuz kişiyi tutukladığını ve olay sırasında yaklaşık 1.400 sahte iPhone ve aksesuarlarının ele geçirildiğini açıkladı.

Çin uzun yıllardır fikri mülkiyet koruması eksikliği nedeniyle sahte ürünlerin üretimi noktasında elektronik pazarının büyük tedarikçilerinden biri oldu.Öyle ki Çin topraklarında sahte Apple Store mağazaları bile bulunuyor.

Aslında Amerikan şirketi sahte Apple ürünleri üretimiyle mücadele için bir ekip kurmuştu ancak, Çinli yetkililer bu projeye aktif olarak katkıda bulunmadı. Bu olayla birlikte Apple, en azından bir düşmanından kurtulmuş oldu. Aşağıdaki videoda sahte iPhone 6 ve gerçek iPhone 6 karşılaştırmasını izleyebilirsiniz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir