Haberler

Sony’den üç yeni Ev Sineması projektörü

Sony, IFA 2015’te Ev Sineması ürün yelpazesini üç yeni projektörle genişleteceğini duyurdu.

Sony, IFA 2015’te Ev Sineması ürün yelpazesini üç yeni projektörle genişleteceğini duyurdu. Sony, böylece içeriğe nefes kesici kalitede hayat verme kararlılığını bir kez daha gösterdi. Doğal 4K’dan Full HD 3D çözünürlüğe en yenilikçi teknolojilerden güç alan yeni Sony Ev Sineması projektörleri, gerçek ev sinemasını her zamankinden daha büyük bir kitle için hayal olmaktan çıkarıyor.

Oturma odanıza uyan beyaz renk

Avrupalı müşterilerin istekleri doğrultusunda, oturma odası gibi daha çeşitli kurulum ortamlarına uygun bir çözüm sunmak amacıyla yeni projektörlerin üçü de siyahın yanı sıra beyaz renk seçeneğine sahip olacak. İç mekan tasarımındaki güncel trendler ve “sinema-oturma odası” ortamlarının sayısındaki artış, projektörlerin dekorasyona uyum sağlamak için zarif ve dikkat çekmeyen bir renge sahip olmasını gerektiriyor.

Yeni doğal 4K modeller

Yeni projektörler arasında bulunan VPL-VW520ES ve VPL-VW320ES modelleri, etkileyici bir izleme deneyimi için doğal 4K çözünürlük sunuyor. Sony’nin popüler VPL-VW500ES ve VPL-VW300ES projektörlerinin yerini alan bu projektörlerde bulunan yeni uzun ömürlü lamba, 6000 saate varan çalışma süresi ve daha canlı görüntüler için yüksek parlaklık ve kontrast sunuyor.

Doğal 4K çözünürlükte nefes kesici görüntü kalitesi sunmada rakipsiz olan Sony, şimdi ev sineması projeksiyonu tarihinde ilk kez, VPL-VW520ES 300.000:1 dinamik kontrast oranlı HDR (Yüksek Dinamik Aralık) içeriğin HDMI girişiyle uyumluluk sunuyor. Daha yüksek kontrast, daha koyu siyahlar ve olağanüstü dinamik aralığa sahip olan HDR görüntüler, gözlerimizin her gün gördüğü gerçekliğe en yakın görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Sony HDR desteğini portföyünün genelinde geliştiriyor ve VPL-VW520ES, ev sineması tutkunlarına izledikleri içeriği daha etkileyici bir şekilde izleme fırsatı sunuyor.

Yeni VPL-VW520ES ve VPL-VW320ES, pikselleri yapay olarak değiştirmeden doğal 4K görüntü sunmak için gelişmiş SXRDTM panelleri kullanıyor. Sony’nin özel TRILUMINOSTMmotor tasarımı zengin ve doğru renk üretimi sağlarken Motionflow görüntü teknolojisi hızlı aksiyon sahnelerinde bulanıklığı azaltıp görüntüleri netleştiriyor.

Her iki model de kullanıcıların son HDMI standardı* ve HDCP 2.2 ile sunulan yeni bağlantı seçenekleriyle güncel 4K içerik hizmetlerine erişmesini sağlıyor. Dahili RF 3D iletici, daha geniş kapsam ve 3D senkronizasyon kararlılığı için güçlü kablosuz sinyalle uyumluluğu daha da kolaylaştırıyor.

Kullanıcılar ayrıca profesyonel kalibrasyon işlevi aracılığıyla görüntüyü tercihlerine göre ayarlayabiliyor. Bu renk düzeltme aracı, kullanıcıların her bir rengin tonunu, doygunluğunu ve parlaklığını ve sırasıyla kırmızı, mavi ve yeşilin renk alanını istedikleri seviyede ayarlamalarına olanak tanıyor.

*4K 60p YCbCr 4:2:0 / 8 bite kadar

Sony Avrupa Ürün Müdürü Thomas Issa yeni ürünlerle ilgili görüşlerini “Sony’nin bu yeni 4K projektörleri, en etkileyici sinematik deneyimi sağlayan doğal 4K çözünürlüğü ve HDR görüntüleri sunmakta ne kadar kararlı olduğumuzu kanıtlıyor. Projektörlerimiz, koyu kontrast ve hızlı hareket özelliklerinden ödün vermeden yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etmeyi sağlayan SXRD™ teknolojisiyle bu yaklaşımı destekliyor. İster özel karanlık odada ister oturma odasında olsun, müşterilerimizin gerçek 4K deneyimini yaşamasını istiyoruz. Ancak yenilikler sadece teknolojilerle sınırlı değil. Şimdi bu modelleri beyaz renk seçeneğiyle de sunuyoruz. Böylece modern kurulum senaryolarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve projektörlerimiz gizlenmesi gereken birer cihaz değil, odanın baş tacı oluyor. Bizim için gerçek ev sineması deneyimini sağlamada teknoloji ve tasarım el ele gidiyor.” sözleriyle ifade etti.

Yeni VPL-HW65ES

IFA’da lansmanı yapılan bir diğer model de yeni VPL-HW65ES. Bu projektör, daha düşük bir fiyat noktasında Full HD ev sineması deneyimi yaşatmak için SXRD™ panel teknolojisini ve 2.nesil Reality Creation’ı kullanıyor. VPL-HW65ES’de ayrıca Sony’nin 6000 saat kullanım ömürlü lambası, bir RF 3D iletici ve cihazın ürün yazılımını en güncel haliyle tutmak için USB’den güncelleme işlevi bulunuyor. Projektöre çok yönlü ev otomasyonu uyumluluğu kazandıran IP kontrolü, projektörün kompakt boyutu ve önde bulunan tahliye noktasıyla bir araya gelerek esnek kurulum çözümleri sunuyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir