Haberler

HTC One A9 Uzun Kullanım Testi ve Son Değerlendirme [Video]

HTC’nin yeni nesil amiral gemisi One A9’u değerlendiriyoruz

HTC, geçtiğimiz Ekim ayında yeni nesil telefonu One A9‘u yaptığı bir lansmanla tüm dünyayla birlikte aynı anda ülkemizde de tanıttı. Malzeme kalitesi noktasında oldukça başarılı bir işe imza atan Tayvan merkezli firma telefonunda sunduğu yeni özelliklerle kullanıcıların beğenisini kazandı.

Tanıtıldığı ilk andan itibaren iPhone 6 benzerliği ile ön plana çıkan One A9‘un bu benzerliğini HTC bir gelişim süreci olarak görürken mobil sektör bu durumu bir esinlenme olarak algılıyordu. Her nereden bakarsanız bakın One A9‘un iPhone 6‘ya ciddi anlamda benzemesi ise ortadaki en önemli gerçektir.

1451636754_dsc5999.0.png

HTC, One A9‘da AMOLED ekran kullanarak bu noktada oldukça iyi bir tercihte bulunuyor. Snapdragon 617 yonga seti saf işlemci performansı anlamında Snapdragon 615‘ten “çok farklı” olmasa da özellikle modem tarfında öyle büyük bir fark ortaya koyuyor ki bunu gördüğünüzde gerçekten şaşıracaksınız…

Telefon tanıtıldıktan sonra HTC One A9 Ön Değerlendirme Videomuzu sizlerle paylaşmıştık ve bu videomuzda telefonun soru işaretleri ile dolu olduğunu belirtmiştik; bu değerlendirme videomuzda bu soru işaretlerini noktaya dönüştürmeye ne dersiniz?

HTC One A9 Uzun Kullanım Testi‘ne geçemeden önce telefonla ilgili en büyük soru işareti olan pili ile ilgili şunu söylemek istiyoruz. 2150 mAh pil gücü telefonu kullanmaya başlamadan önce bizim için oldukça yetersiz bir rakamdı ama kullandıkça telefonun 1 günlük süreyi rahatlıkla çıkartabildiğine şahit olduk ve bu durumu HTC One A9 Gerçek Kullanım Pil Testi ile sizlere gösterdik…

HTC One A9 Gerçek Kullanım Pil Testi [Video]

1451638075_1446926825one-a9.jpg

HTC One A9‘un ön değerlendirmesini yaptıktan sonra HTC Türkiye tarafıma bir mail attı ve telefonları ile ilgili yaptığım eleştirilere ve sorulara 3 sayfa uzunluğunda cevap metni gönderdi. Videomuzun altında bu cevabı da okumanızı sizlere tavsiye ediyoruz. Kim ne derse desin; HTC One A9 doğru bir fiyatlandırma ile mobil pazara giriş yapsaydı ciddi analmda başarılı olabilirdi.

Lafı fazla uzatmadan HTC One A9‘un teknik özelliklerini sizlere hatırlattıktan sonra HTC One A9 Uzun Kullanım Testi ve Değerlendirme videomuz ile sizleri başbaşa bırakalım…

Lütfen videomuzu izledikten ve HTC’nin bize yolladığı maili okuduktan sonra yorumlarınızı bekliyoruz.

2499 TL HTC One A9 için nasıl bir fiyat?

HTC One A9 Teknik Özellikler 
Ekran Özellikleri 5 inç, 1920×1080 piksel çözünürlükte 441 ppi AMOLED ekran
2,5D Gorilla Glass 4 ekran koruma
İşlemci Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617
Quad-core 1,5 GHz A53, Quad Core 1,2 GHz A53 çekirdeği,
Adreno 405 Grafik Birimi
Ram Kapasitesi 2GB Ram
Kamera Arkada 13 megapiksel FullHD video kayıt Sony IMX214 sensor
Önde 4 megapiksel kamera
Hafıza  16 GB
Micro SD
Desteği
200 GB Kadar Micro SD
Pil Kapasitesi 2150 mAh
İşletim Sistemi Android 6.0 Marshmallow HTC Sense
Ekstra Özellikler Yekpare Metalmorfik kasa yapısı
X8 Modem
24 bit 192 KHz ses desteği
Parmak izi okuma teknolojisi

 

 

İşte HTC Türkiye’nin tarafıma göndermiş olduğu mail

Sayın Volkan Manav,

HTC Türkiye ekibi olarak teknolojiyle ilgili ürettiğiniz içerik ve yorumları ilgiyle takip ediyoruz. Teknoloji okur-yazarlığı adına okurlarınıza katkıda bulunmanızdan, tüketicilerin bilinçlendirilmesi çabalarınızdan da sektörümüz adına son derece memnuniyet duyuyoruz.

Ne var ki, 30 Ekim tarihinde teknolojioku.com isimli sitenizde yayımladığınız videoda “HTC One A9” hakkında yaptığınız yorumlara katılmadığımızı söylemeliyiz. Söz konusu yorumları, bazı noktalarda son derece acımasız bulmakla beraber, markamızı önemseyen bir fikir liderinin hassasiyetleri olarak algıladığımızı da önemle belirtmek isteriz. Sizin de kayıtta yaptığınız çağrıya karşılık, HTC Türkiye ekibi olarak ürüne yönelik eleştirilerinize yanıtlarımızı, tüketicileri bilgilendirmek adına sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Yayımladığınız içerikte, Türkiye’de geçtiğimiz ay satışa sunulan HTC One A9 telefonumuzu, mobil operatörlerin modelleriyle karşılaştırmasına büyük bir yer ayırdığınızı görüyoruz. Bu karşılaştırma ile ilgili olarak, okuduktan sonra sizlerin de hak vereceğine inandığımız açıklamamızı, değindiğiniz özellikler üzerinden aşağıdaki gibi sınıflandırarak paylaşmak isteriz.

EKRAN

Ekran karşılaştırmasının yapıldığı Turkcell T60 modeli HD çözünürükte 5 inç boyutunda IPS ekran kullanılırken Vodafone Smart 6’da  Full HD çözünürlüğünde ve 5,5 inç boyutunda yine IPS ekran kullanılmıştır. HTC One A9 modelimiz T60 ile sadece ekran boyutu, Smart 6 ile sadece çözünürlük konusunda benzerlik göstermektedir. HTC One A9’da tamamen farklı bir teknoloji ile üretilen 5 inç boyutunda ve 1080p Full HD çözünürlüğünde Super Amoled panel kullanılmıştır. Bununla birlikte HTC One A9’da Corning Gorilla Glass ile korunan 2,5D uçtan uca ekran kullanılmış olması altı çizilmesi gereken önemli bir detaydır. Ekran özelliklerini ve kalitesini değerlendirirken bu noktaların mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünmekteyiz.

İŞLEMCİ

Operatör markalı akıllı telefonlarda yer alan Snapdragon 615 işlemcisi ile HTC One A9’da yer alan Snapdragon 617 arasında “müthiş farklar olmadığını” belirtmişsiniz. 617 işlemci ile 615 arasında önemli farklar olduğunu belirtmek isteriz. Aşağıda  söz konusu  iki işlemcinin karşılaştırma tablosunu sizlerle paylaşıyoruz. Bu tabloda gördüğünüz üzere iki işlemcinin özellikle bağlantı kapasitesi konusunda önemli farkları bulunmaktadır. Bu farkların dışında Snapdragon 617 pil verimliliği konusunda da önemli bir üstünlüğe sahiptir. Son olarak,  Snapdragon 617 HTC One A9’un özel olarak odaklandığı ses niteliği konusunda ürünümüze ciddi bir üstünlük sağlamaktadır.

1451649720_ekran-alintisi.png

KAMERA

Telefondaki en önemli eksikliğin IMX 214 sensörü kullanan 13 MP kameranın olduğunu belirtmişsiniz. Kamera kalitesini belirleyen etkenler içerisinde megapiksel değerinin bir önemi olmakla birlikte, sizin de bildiğiniz gibi lens kalitesi ve diyafram açıklığı gibi pek çok detay çekim kalitesini belirlemektedir. HTC One A9 kamerasını kıyasladığınız diğer cihazlardan ayıran en önemli özelliklerden biri olan OIS (Optik İmaj Sabitleyici) ‘nin yarattığı farka dikkat çekmek isteriz.

Telefonda yer alan 4 UltraPiksel ön kameranın çok kötü olduğunu ifade etmişsiniz. Oysa ön kamera standart 1,1 mikrometre piksellere kıyasla piksel başına %300’e kadar daha fazla ışığı yakalayabilen, çok daha iyi selfie’ler çekilebilen bir kameradır. HTC’nin geliştirdiği UltraPiksel teknolojisini kullanan bu kamera geçtiğimiz yıllarda amiral gemisi cihazlarımız olan HTC One M7 ve HTC One M8 modellerinde kullanılan ana kameradır ve yapılan yerli/yabancı pek çok incelemede oldukça beğeni toplamıştır. Ayrıca  HTC One A9’un UltraPikselli ön kamerasının kapalı alan ve az ışıklı ortamlarda yapılan çekimlerde oldukça iyi sonuç vermektedir..

PİL

HTC One A9’da bulunan 2150 mA pilin, 800 TL’lik telefonlardan daha az pil gücü sunduğunu belirtmişsiniz. Bildiğiniz gibi pil ömrü mAh değeri dışındaki pek çok etkene bağlıdır. Karşılaştırma yapılan operatör cihazları ile eşit koşullarda bir pil ömrü testinde HTC One A9’un pil performansını mAh değeri daha düşük olmasına rağmen daha iyi sonuç vereceğini görebilirsiniz. Örnek olarak 2840 mAh değerinde pile sahip olan HTC One M9 modelimizin stand-by süresi HTC One A9’dan daha azdır. Bunun başlıca nedeni işlemci başta olmak üzere tüm donanım ve yazılım bileşenlerinin birlikte en verimli şekilde çalışabilmesidir.

TASARIM

Dünyanın ilk tam metal akıllı telefonunu üreten ve bunun için özel üretim süreçleri geliştiren HTC’nin ikonik tasarımı, tam metal telefon gövdelerinin her birinin CNC tezgahlarında özel olarak üretilmesi ile elde edilmektedir. Böyle bir uygulamanın ve işçiliğin bahsi geçen operatör telefonlarında olması imkansızdır. Karşılaştırmanın yapıldığı cihazların tasarım, emek, malzeme kalitesi gibi konularda HTC One A9 ile yanyana düşünülmesinin dahi doğru bir karşılaştırma olmadığını belirtmek isteriz.

SES

Karşılaştırma sırasında yer verilmeyen bir özellik olmasına rağmen HTC One A9’un öne çıkan özelliklerinden bir olan ses kalitesi de özel donanım bileşenleri ile sağlanmaktadır. Örnek olarak HTC One A9’da dahili DAC bulunmaktadır. Bu özellik HTC One A9’u sunduğu ses deneyimi ve performansı açısında tüm rakipleriden ayrıştırmakta ve öne çıkarmaktadır.

İnanıyoruz ki yukarıda paylaşmış olduğumuz detaylar, ilgili içerikte bizlere yönelttiğiniz soruları ve zihinlerdeki soru işaretlerini yanıtlar niteliktedir. Üzerinde durduğunuz fiyat farkı konusuna da, yine yukarıda değindiğimiz önemli ayrıntıların oldukça fazla etkisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dahası, sizlerin de çok iyi bildiği gibi, sektörümüzdeki her markanın kendi pazarlama stratejisi çerçevesinde belirlediği ve birçok farklı değişkenden etkilenen bir fiyat politikası bulunmaktadır.

Paylaşmış olduğumuz yanıtların takipçilerinize ulaştırılması konusunda desteğinizi rica ediyor ve bunun için şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlave herhangi bir sorunuz olduğu takdirde, bundan sonra yayımlayacağınız içerikler öncesinde ve sonrasında sizleri bilgilendirmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Daha detaylı bir değerlendirme talebiniz olması durumunda önümüzdeki dönemde sizlerle bir araya gelmekten de büyük memnuniyet duyacağız.

İyi çalışmalar diliyoruz…

Saygılarımızla

HTC Türkiye 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir