Haberler

FBI başka bir cinayet soruşturması için iPhone 6 kilidini açacak

FBI bir cinayet soruşturması için bir iPhone kilidini açmaya yardımcı olacak.

FBI’nin iPhone 5C kilidini kırmasının ardından sular durulmuyor. Şimdi de gelen haberlere göre FBI, Conway Arkansas’ta gerçekleşen iki kişinin cinayeti ile ilgili bir iPhone 6’nın kilidinin kırılması için yardım edecek.

İddialara göre dört genç, kendi evinde bir çifti öldürmekle suçlanıyor. Los Angeles Times’a göre müfettişler olayla bağlantılı iki telefon olduğunu söylüyor ve bunlardan biri iPhone 6. Bu telefon katil zanlısı ile mağdurlar arasında tartışma için kullanılmış olabilir. Sanıklar suçsuz olduklarını iddia ediyorlar.

1459430991_img3098-1.jpg

İlginizi çekebilir>>>FBI iPhone 5C kilidini nasıl açtı? 

 FBI geçen yılki San Bernardino katliamındaki saldırganların biri tarafından kullanılan şifreli iPhone kilidini açmaya yardımcı olmak için teknoloji devini zorlamıştı. Ancak Apple iPhone kilidini açmak için yeni yazılım oluşturma talebine direndiği için ismi açıklanmayan üçüncü taraf kişilerin kilidi açması ile FBI davayı geri çekmişti. Muhtemelen Apple’ın yazılımı açıklanmayan bir güvenlik açığı ile bu gerçekleşti.

FBI’ın San Bernardino olayında olduğu gibi Arkansas’da da aynı yöntemi kullanmak niyetinde olup olmadığı henüz belli değil. iPhone 6 ve iPhone 5c farklı modeller ve Apple’ın iOS işletim sisteminin farklı sürümlerini çalıştırıyor olabilir.

FBI şifreli cihazların kilidini açmak için elindeki sahip olduğu araçların türü hakkında herhangi bir bilgi verme konusunda temkinli olacaktır. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir