Haberler

Microsoft’un Windows 10 önerisi kullanıcıları bıktırdı!

Microsoft’un Windows 10 yükseltme uyarılarından kurtulmanın yolları.

 Microsoft kullanıcılara yeni işletim sistemi Windows 10’a yükseltilmesini önermeye tam hız devam ediyor. Ancak Windows 7 kullanıcıları Windows 10 yükseltme uyarılarından bıktı. Şirket ise bir çok kullanıcının bu yükseltme konusundan haberdar olmadığı için bu otomatik uyarıları ilettiklerini söylüyor.

Binlerce Windows 7 kullanıcısı Reddit ve Twitter’da son yükledikleri güncellemeden sonra otomatik olarak Windows 10 yüklemesini öneren uyarılardan bıktıklarını söylüyorlar. Bu kullanıcılar kendilerinden yükseltmeyi onaylamaya zorlayan uyarılar yüzünden eski işletim sisteminde kalmaya devam edeceklerini de iddia ediyorlar.

1457982093_herocarousel2in1ministartcortanamarket1x.png

Bu uyarı ve yükseltme teklifinin Microsoft’un planının bir parçası olduğunu, geçen Ekim ayında Microsoft daha fazla kullanıcıya açık izni olmasına gerek duymadan “Önerilen Güncelleme” olarak Windows 10’u kullanmalarını isteyeceğini duyurmuştu. Bu yükseltme önerileri 1 Şubat’ta başladı ve otomatik yükseltme önerisi istekleri çok fazla olmaya başladı. Tabi ki bununla birlikte şikayetler de şimdi daha yüksek bir hacme ulaştı.

Ekranlarınızda bu güncelleme uyarısını görmeye başladıysanız sizin için bundan kurtulmanın iki yolu var.

Birincisi önerilen yükseltmeyi yüklemeyi seçerek bilgisayarınızda Windows 10 yükleme setup programının çalışmasına göz yummak ve kurulum aşamasına geldiğinde Kullanıcı Lisans Sözleşmesi’ni kabul etmesini istediğinde “Reddet”i seçmek. Bilgisayarınız kurulumdan çıkacak ve eski haline tekrar dönecektir.

İkincisi ise hiç yükseltme ile uğraşmamak için Denetim masasına gidin ve Windows Güncellemelerini devre dışı bırakın bu sorun ortadan kalkmış olur.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir