Haberler

Kadınlar erkeklere göre daha iyi kodluyor

Yazılım sektöründe kadınlar erkeklerden daha üstün!

Cal Poly ve North Carolina State University araştırmacıları tarafından, paylaşım sitesi Github ve 1 milyondan fazla kullanıcıyı inceledikten sonra yayınlanan bir çalışma sonucunda kadınların erkeklerden daha iyi kodlama yaptığı ortaya çıktı.

Bu çalışma cinsiyet üzerindeki önyargı üzerine bugüne kadar yapılan en kapsamlı araştırma olarak görülebilir. Araştırmacılar, bireylerin internet sitesinde yaptıkları önceki aktivitelerine, projelerine ve katkılarına bakarak cinsiyete göre bireysel çalışmaya olan fayda oranları karşılaştırıldı.

Değerlendirmelerde ağırlıklı olarak, devam eden işbirliği, alterasyon ve birlikte çalışanlar arasında dosya, görev ve kod paylaşımı baz alındı.

1457555570_1416830719217-software-e1456851038956.jpg

Bu araştırmada kadın olduğu gizlenenler tarafından yapılan değişiklikler, erkek oldukları gizlenenler tarafından yapılan değişikliklere göre daha kabul edilir bulundu. Ancak, cinsiyetler tespit edildiğinde, kadınlar tarafından yapılan değişiklikler için kabul oranı yüzde 10 düştü. Araştırmaya göre, bu kadınların genel olarak daha yetkin kodlayıcılar oldukları anlamına gelebilir. Ama yazılım sektöründe kadınlara karşı önyargı hala var.

Ancak bilişim sektöründe kadınlara karşı önyargı, bu çalışmada ve daha önce yapılan birçok araştırma kapsamında sağlanan verilerde açıkça ortaya çıkmıştır.

Üniversite yetkililerine göre bilişim ve yazılım sektöründe kadınların erkeklerden daha üstün olduklarının ve sektörün kadınlara karşı önyargılı olmasının hiç sürpriz olmadığını açıkladılar.


 

Hangi Bugatti Chiron'u alırdınız?

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir