Haberler

Nintendo’nun mobil oyunu şaşırttı!

Nintendo şirketinin ilk mobil oyunu Miitomo’yu 3 günde 1 milyon kişi indirdi.

Oyun sektörünün efsanelerinden biri olan Nintendo değişen oyun dünyasında yenilikçi olamamış ve iflasın eşiğine gelmişti. Mobil oyunların sektöründeki pazar payının geç de olsa farkına varan şirket 2016 yılı itibariyle yeni mobil oyunlar çıkaracağını açıklamıştı.

Nintendo’nun ilk mobil oyunu olma özelliğini taşıyan Miitomo 19 Mart itibariyle mobil platformlarda yayınlandı. Çıkışı üzerinden henüz sadece 3 gün geçen oyun oldukça ilgi görüyor. Nintendo’nun Twitter hesabından açıkladığı bilgilere göre oyunu 3 gün içerisinde 1 milyon kişi indirdi.

1458669414_miitomo.jpg

Açıkçası Miitomo oyunu başka bir şirket tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmış olsaydı bu kadar ilgi toplayacak bir oyun olarak görünmüyor. Ancak Nintendo’nun yeniden dirilişi olan oyun kullanıcılar tarafından merak edilmiş olacak ki oyun kısa sürede büyük bir kitleye ulaşmış durumda.

Bundan sadece birkaç gün önce oyun mesajlaşma uygulamalarında oynanabilen bir oyun olarak Japonya’da yayınlanmış ve 3 günde 100 milyon kişiye ulaşmıştı.

Eski gücünü değişen oyun sektörüyle kaybeden Nintendo tekrardan mobil dünyaya giriş yapmasıyla birlikte eski gücüne kavuşacak gibi görünüyor. Ayrıca Nintendo’nun 2017 yılına kadar 4 yeni mobil oyun daha yayınlacağı biliniyor.


Dünyanın ilk 10 çekirdekli (Helio X20) akıllı telefonu P90001458669438_dunyanin-ilk-10-cekirdekli-helio-x20-akilli-telefonu-p90003.jpg

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir