Haberler

PayPal hesapları ve içindeki paralar ne olacak?

PayPal Türkiye’den çekiliyor. Peki PayPal hesapları ne olacak?

Dünyanın en popüler online ödeme platformu PayPal, resmi web sitesi üzerinden 6 Haziran tarihinden itibaren Türkiye’deki faaliyetlerinin son bulacağını açıkladı.  Açıklamaya göre artık Türkiye’deki kişiler PayPal üzerinden para transferi yapamayacak.

1464673025_paypal.png

Peki PayPal hesapları ne olacak? Şirketin konuyla ilgili açıklaması aşağıdaki gibi:

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Ancak müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.”

PayPal’ın Türkiye’den çekilme nedeni ise PayPal’ın yaptığı lisans başvurusunun BDDK tarafından reddedilmesi olarak gösterildi.

PayPal nedir?

1998 yılında Amerika’da kurulan PayPal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir