Haberler

Mac’de Fidye Yazılım Skandalı

Güvenliği ile ön plana çıkan Apple’ın bilgisayarları, fidye yazılımlarının tehlikesi altında.

Virüs skandallarında ismini çok nadir duyduğumuz Apple, bu sefer ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. BitTorent istemcisi (client) bir uygulama olan Transmission geçtiğimiz hafta sonu Mac kullanıcılarının başını ciddi bir şekilde ağrıttı. Uygulamaya bulaşan KeRanger isimli zararlı bir yazılım, kullanıcıların birgisayarlarındaki sabit disklerini şifreleyerek onları tehdit etti. 

İlginizi Çekebilir: AnTuTu'da hangi işlemci bir numara?

Transmission uygulamasının sertifikasını iptal eden Apple, uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılarına bir üst sürüme geçmelerini önerdi. 2.84 numaralı sürümde yer alan zararlı yazılım, 2.91 sürümünde temizlenmiş durumda. 

Kullanıcıların sabit diskini şifreleyip içinde yer alan verilerde şifrelemeyi kaldırmak için para talep eden yazılımın size de bulaşıp bulaşmadığını ‘/Applications/Transmission.app/Contents/Resources/General.rtf’ veya ‘/Volumes/Transmission/Transmission.app/Contents/Resources/ General.rtf’ dosyalarından kontrol edebilirsiniz. Eğer bu dosyalar sizinde bilgisayarınızda yer alıyorsa virüs muhtemelen sizede bulaşmış demektir. 

Apple 2016'da neler tanıtanacak?

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir